Tietoa Veganasta

Vegana

Vegana on lounasravintola, joka tarjoaa täysin kasvispohjaista ruokaa. Pyrimme käyttämään niin paljon kuin mahdollista luomuraaka-aineita. Veganan ravintoloissa on lisäksi myös myymälä, josta voit löytää juuri niitä tarvikkeita, joita tarvitset laittaaksesi itse vaihtelevaa ja maukasta kasvisperäistä ruokaa.

John ja Birgit Sundvik perustivat Pietarsaareen jo vuonna 1991 Veganan. Heidän visionaan oli auttaa fyysisistä ongelmista kärsiviä lähimmäisiään yksinkertaisten elämäntapamuutosten avulla. Vuosien aikana heidän ravintolansa on tarjonnut maukkaita lounaita ja siellä on pidetty myös kursseja ja luentoja, jotka ovat auttaneet ihmisiä saavuttamaan pysyvää terveyttä. Elokuusta 2013 lähtien Vegana on aloittanut myös Vaasassa ja sen toimintaa johtaa Huldah Karlsson.

Yhteiskuntamme on nykyään hyvin erilainen kuin sadan vuoden takainen maatalousyhteiskunta. Eläimet kärsivät yhä enemmän erilaisista sairauksista. Tämän vuoksi ei enää ole terveydelle hyväksi elää pelkästään eläinperäisillä tuotteilla. Monet ihmiset kärsivät elämäntapasairauksista. Tiedemaailmassa on hyvin vähän epäilystä sen suhteen, että kasvisperäinen ruoka on parasta ihmisen terveydelle (niillä alueilla joissa on mahdollista saada riittävästi ravintoa tällaisesta ruoasta). Kasvisruoka ei ainoastaan ennaltaehkäise sellaisia sairauksia kuten verenpainetauti, korkea kolesteroli, diabetes, syöpä, sepelvaltimotauti ja masennus vaan myös voi parantaa niitä.

Kasvisruoan syöminen on vaikuttavin tapa ehkäistä globaalia ilmaston lämpenemistä ja nälänhätää. Lihan ja meijerituotteiden massatuottaminen on suurempi uhka ympäristölle kuin koko liikenne- ja kuljetusektori. Miljoonia hehtaareita käytetään eläinrehun tuottamiseen ja laidunmaiksi sen sijaan, että niillä kasvatettaisiin ihmisille ravintoa. Tämä on tietysti iso osatekijä maailman nälänhätään. Ruokavalintojemme kautta voimme vaikuttaa ympäristömme sosiaalisiin, terveydellisiin ja eettisiin ongelmiin. Tämän vuoksi Vegana toivoo tarjoavansa parasta mahdollista ruokaa makuaistia, terveyttä ja ympäristöä ajatellen.

Me Veganassa uskomme, että ihminen on kokonaisuus. Olemme vakuuttuneita, että pysyvä terveys löytyy vain kun ihminen on fyysisesti, henkisesti ja hengellisesti terve. Tämän vuoksi Veganassa tarjotaan erilaisia kursseja ja tapahtumia, jotka voivat vastata yhteiskunnan eri tarpeisiin. Tällaisia voivat olla esim. ruoanlaittokurssit, tupakasta vieroituskurssit, masennuskurssit ja erilaiset terveysaiheiset luennot, konsertit ja muut tapahtumat – kaikki nämä sinulle, joka toivot kokonaisvaltaista terveyttä keholle, mielelle ja sielulle.

Vegana perustuu kristillisiin arvoihin. Sen vuoksi jaamme myös kirjallisuutta ja kutsuja tapahtumiin, joita eri yhteistyökumppanimme järjestävät. Myymälästämme löydät kirjoja niin terveydestä, ruoanlaitosta kuin uskosta ja elämänkatsomuksestakin.

Lämpimästi tervetuloa!